Get Adobe Flash player

 

 

De overheid start met het verstrekken van leningen tegen lage rente aan particuliere woningeigenaren die zonnepanelen of zonneboilers plaatsen. De Rijksoverheid heeft hiervoor samen met twee banken het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht.

Particuliere huiseigenaren die een lening aanvragen kunnen een lening van minimaal 2500 en maximaal 25.000 euro aanvragen. De looptijd bedraagt afhankelijk van de lening 7 tot 10 jaar. De rente bedraagt momenteel voor 7 jaar 3,4 procent en voor 10 jaar 3,8 procent. Leningen kunnen vanaf dinsdag aangevraagd worden.

Het leenbedrag kan gebruikt worden voor veertien soorten energiebesparende maatregelen. Maximaal 50 procent van de lening mag gebruikt worden voor het plaatsen van zonnepanelen. De overige 50 procent moet gebruikt worden voor andere maatregelen, zoals het plaatsen van een zonneboiler of warmtepomp, of het isoleren van het dak, de vloer of de gevel.

De komst van het Nationaal Energiebespaarfonds is een uitvloeisel van het Woonakkoord en Energieakkoord. De Rabobank en ASN Bank hebben in totaal 225 miljoen euro in het fonds gestopt, terwijl de Rijksoverheid 75 miljoen euro in de pot legt. In totaal is er 300 miljoen euro beschikbaar. Het Nationaal Energiebespaarfonds wordt beheerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

Limburgs Energie Fonds, Duurzaamheidsleningen

U kunt vanaf heden een duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

De Provincie Limburg stelt geld beschikbaar voor energiebesparing en duurzame energieopwekking bij koop- en huurwoningen. Houdt er echter rekening mee dat het beschikbare budget gelimiteerd is (op=op).

Duurzame energiebronnen worden steeds meer toegepast. Nieuwe apparaten verbruiken steeds minder energie. We kunnen zuiniger omgaan met energie, omdat we ons verantwoordelijk voelen voor de toekomst.

De site www.milieucentraal.nl biedt erg veel actuele informatie over energiebesparing en duurzame energieopwekking. De Provincie Limburg biedt de duurzaamheidslening aan.

Deze lening maakt het financieel aantrekkelijk om te investeren in energiebesparing, want de rente ligt ongeveer 3 procent lager dan de gangbare rentetarieven.

 

 

Voordelen op een rij:

  • Uw energierekening gaat direct omlaag;
  • U leent kostenneutraal: met de uitgespaarde energiekosten betaalt u de aflossing en de rente van de lening;
  • Als u de lening na 10 of 15 jaar hebt afgelost profiteert u helemaal van uw lagere energiekosten;
  • U betaalt een lagere rente 3 procent lager dan de gangbare rentetarieven;
  • Uw woning wordt meer waard.

 

Super zomer aanbieding
Op dit moment hebben wij een bijzonder aanbieding voor u. Kijk nu op:

Pakketten